ASSALAMUALAIKUM.

Dengan Rendah Diri kami mohon Mendapat Komen Daripada Rakan Rakan Anak Jawang,Atau Sesiapa jua Yang Berminat Mengenai Cadangan Projek "River View Pendiat" Saperti Gambar bergerak Di bawah:

PROJEK RIVER VIEW,PENDIAT

PANDANGAN DARI TAPAK DANGAU KE SUNGAI PERAK. PANDANGAN TAPAK DANGAU DARI JALAN. PANDANGAN TAPAK DANGAU KE RUMAH LAMA

BAWAH: GAMBAR STATIK PROJEK TANAMAN NENAS MORIS DALAM PROSES OLEH SEORANG ANAK JAWANG..

Sunday, November 8, 2009

PERKHIDMATAN BAS KEPERLUAAN PENDUDUK KAMPONG

SUDAH TIBA MASANYA DI ERA 1 MALAYSIA,PENDUDUK DI 10 KETUA KAMPONG MENGHARAPKAN PERKHIDMATAN BAS BAGI KEPERLUAN ORANG RAMAI. WAKIL RAKYAT AMNYA KERAJAAN PERAK DAPAT MENGKAJI LALUAN BARU INI IAITU DARIPADA BANDAR DIRAJA KUALA KANGSAR KE SUNGAI SIPUT MELALUI PEKAN KARAI,KAMPONG LOH,KAMPONG PERIANG,KAMPONG KERANGJI,KAMPONG LANCHANG SERI,KAMPONG JAWANG,KAMPONG SUAK PONGGOR,KAMPONG TROSOR ,SUAK PELANG,KAMPONG TEMIN DAN KAMPONG SUNGAI SEJUK.SEMENJAK MERDEKA PENDUDUK KAWASAN INI BELUM LAGI MENDAPATKAN PERKHIDMATAN BAS. MENHARAPKAN KONSOTIUM YANG DILANTIK TIDAK TERLALU MEMIKIRKAN KEUNTUNGAN YANG BERLEBIHAN DEMI KEMUDAHAN ORANG RAMAI DAN ANAK ANAK BERULANG ALIK KE SEKOLAH DAN LAIN LAIN KEPERLUAAN.

3 comments:

Anak Pendiat said...

Cadangan ini pada dasarnya nampak baik tetapi perlu buat kajian sambutan penduduk di laluan yang terlibat.... teringat teman masa kecik dedulu. naik bot ke Kare. Lepas tu naik basikal, kemudian moto..Sekarang ada lagi ke org berbasikal..zaman ler ni kalau kayuh basikal susah nak jawap hand phone heh..heh.

Persatuan Anak-Anak Jawang said...

di Putrajaya,cerita fasai bas ni bukan main banyak,tapi yang menggunakannya boleh dikira dengan jari...gaji pemandu pun lumayan,ada kuarters lagi....yob.fikir.fikirkanlah...

Anak Pendiat said...

Saya orang pendiat..Putrajaya tu kat mana ye..? macam pernah ku dengar..heh..heh..heh..